Pias Blogg

Pias Blogg

torstai 22. joulukuuta 2011

Vaniljpannacotta

Vanlijpannacotta

Panna cotta betyder "kokt grädde" på italienska.
En mycket enkel och god puddingdesser från norra Italien.
Smaksätts ofta med vanilj, frukt eller bär.
För att minska fetthalten går det att byta ut grädden till t.ex. kvarg.

Ingredienser     6 port.

4 ½ dl   vispgrädde
1 st         vaniljstång
3/4 dl    strösocker
3 st         gelatinblad

Tillagning

1. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna.
2. Blötlägg gelatinbladen i minst 5min.
3. Koka upp grädde, socker, vaniljstång, fröna.
4. Ta bort från plattan, ta bort vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ner.
5. Häll upp i lämpliga glas/skålar. Ställ i kallt i minst 3 timmar.
     Servera t.ex. med bär .
  
En god och enkel efterrätt t.ex. nu till jul :) !





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti